Direktlänk till inlägg 20 juni 2015
Räkcheesecake
Botten:
250 gram Kavring
100 gram smält smör
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar ( hade inte )
500 gram räkor med skal eller oskalade
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
Såhär gjorde jag min räkcheesecake:
Mixa brödet i mixe, smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.
Fördela ut i en form med avtagbara kanter och ställ kallt.
Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken och skala och hacka räkorna.
Rör sedan ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.
Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme.
Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Häll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fyra timmar eller gärna över natten.
Innan servering så är det bara att dekorera med vad som passar er bäst!
Lycka till och hoppas det smakar, lämna gärna en kommentar efter erat försök :)
Forsatt trevlig midsommar helg <3
Sådär, då är jag tillbaka igen för att bjuda med mig utav min mat och mina recept. Som en del kanske vet så lagar jag min mat oftas efter: TA VAD SOM FINNS HEMMA och SLÄNG IHOP NÅGOT GOTT. Men absolut händer det att jag gå efter recept också el...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|